Zondag 30 september was ik als blogger aanwezig op de Woonbeurs in de Rai in Amsterdam. In plaats van stylingsadvies te geven heb ik er voor gekozen om Rotterdam te promoten. Rotterdam is een geweldige stad maar ik merk dat veel mensen nog steeds de echt leuke dingen in de stad niet weten te vinden. Ik heb in twee weken tijd allerlei shopeigenaren en creatieve ondernemers op het gebied van food, interieur, design en lifestyle gevraagd of ze mee wilden doen met een Rotterdam Promo Goodiebag. De meesten reageerden direct zeer enthousiast en ook dat typeert Rotterdam: doen!

De mensen die een Rotterdam Promo Goodiebag in ontvangst mochten nemen op de Woonbeurs waren uitermate verrast over de inhoud van de tas. Zowel het gewicht als de snelle blik in de tas zorgden voor een glunderend gezicht. De reacties op Twitter, nadat de tas thuis was uitgepakt en al het moois was uitgestald, waren een genot om te lezen. Nog altijd blijft die ene vraag open: wie heeft de stoofpeer?

 Dit blog laat iedereen kennis maken met de deelnemers aan de Rotterdam Promo Goodiebag en de leuke, mooie, originele en handige goodies die zij hebben bijgedragen. Er zijn 23 deelnemers in 5 gebieden en 3 ‘specials’ (die over de stad verspreidt zijn). Als bezoekers een weekend in de stad verblijven is het mogelijk al deze gebieden op de fiets te bereiken.
Later volgt een klein beeldverslag van Design City op de Woonbeurs. Om alle deelnemers de aandacht te geven die ze verdienen, is dit blog in 5 delen opgedeeld.

Dit is deel 1: drie ‘specials’   

Met Dutch Food Rules verzamel ik allerlei organisaties, initiatieven en evenementen rondom eten en etenswaren. Lucy Loves Food is één van de ondernemingen die met originele, ludieke en creatieve initiatieven mensen met elkaar aan tafel krijgt. Alles draait om goed en lekker eten en om mensen. De komende tijd vindt er op woensdag en zaterdag het ‘all-you-ever-wanted-to-know-but-were-afraid-to-ask-dinner’ plaats. Met maximaal tien man per groep wordt een heerlijk diner genuttigd waarbij de gasten elk een vraag kunnen stellen die zij altijd al hebben willen stellen maar niet durfde. Bij Lucy aan tafel kan dat dus wel!

Een variant hierop is ‘the wall of shame‘. Wil je hier meer over weten? Check  de ‘all-you-ever-wanted-to-know-but-were-afraid-to-ask-dinner’ pagina op Facebook.

 

Lucy stond op punt van vertrekken naar Barcelona waar altijd de nodige inspiratie wordt opgedaan maar wist toch nog een toffe bijdrage te verzorgen. Heerlijke truffels met uitnodiging om langs te komen op de lifestyle markt ‘Kralingen op straat’ op 14 oktober.

De twee andere specials zijn voor Dutch Food Rules lezers oude bekende. De eerste is Wild Vleesch. Deze jonge Rotterdamse worstenmaker houdt huis op een binnenvaartschip gelegen in de Wijnhaven. Hier maakt hij zijn worsten en andere charcuteries voor de verkoop op markten in het land en voor de levering aan restaurants. Wild Vleesch geeft aan boord of op locatie  workshops en demonstraties worstmaken zoals hij bijvoorbeeld deed tijdens Food Revolution Day bij Eetlokaal Van de Boer.

Waarschijnlijk de meest ludieke bijdrage aan de Rotterdam Promo Goodiebag kwam van Wild Vleesch. Een darm (vacuum gesealed), kruiden, ui, knoflook en een peper samen met een recept om zelf thuis worst te maken! Heb jij al je eigen worst gemaakt en gegeten? Laat je het ons weten? Wild Vleesch is ook te vinden op Facebook.

En dan het grote raadsel: wie heeft de stoofpeer? Heb jij de stoofpeer? Als je een appel hebt dan heb je pech maar heb je de stoofpeer dan geeft dat je recht op een gratis lunch bij Eetlokaal van de Boer. Alles wat ik meekreeg waren twee kratten met 50 papieren zakjes met inhoud, dicht geniet. Ik weet echt niet waar de stoofpeer terecht is gekomen. Ergens in Nederland maar waar? Ondertussen is het een groot mysterie. Laat ons weten of jij de gelukkige stoofpeerbezitter bent en wij kunnen weer rustig slapen.

Dit waren de bijdragen van de drie specials. Laat je een bericht achter op de diverse Facebookpagina’s? Wij horen heel graag wat je van de diverse bijdragen vindt!
Het volgende blog gaat over de bijdrage uit Rotterdam Noord. Dit gebied mag je echt niet missen in je volgende bezoek aan Rotterdam.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *