Dit blog laat iedereen kennis maken met de deelnemers aan de Rotterdam Promo Goodiebag en de leuke, mooie, originele en handige goodies die zij hebben bijgedragen. Er zijn 23 deelnemers in 5 gebieden en 3 ‘specials’ (die over de stad verspreidt zijn). Als bezoekers een weekend in de stad verblijven is het mogelijk al deze gebieden op de fiets te bereiken. Later volgt een klein beeldverslag van Design City op de Woonbeurs. Om alle deelnemers de aandacht te geven die ze verdienen, is dit blog in 5 delen opgedeeld.

Dit is deel 2: Rotterdam Noord – Rondom ’t Zwaanshals.

Als je meerdere dagen in Rotterdam wilt verblijven moet je natuurlijk een goed logeeradres hebben. Bed & Breakfast Het Hemelrijck in de 1ste Pijnackerstraat is gevestigd in een meer dan 100 jaar oud pand in een echte Rotterdamse volksbuurt. Het pand heeft nog echt originele kenmerken en het interieur is sfeervol en met fris heldere kleuren ingericht. De keuken bevindt zich op de eerste etage, de twee ruime gastenkamers op de (bovenste) derde etage.

Onder de ouderwetse trekbel zit een sticker geplakt met de tekst ‘pull here’ want gasten uit binnen- en buitenland weten Het Hemelrijck te vinden. Als je je routekaart uit de goodiebag bij je hebt, kan je ook direct op de fiets: je kan zelfs twee vouwfietsen huren! De bijdrage van gastheer Johan Holthof aan de goodiebag geeft heel goed de sfeer van de B&B aan maar het verhaal (filmpje!) kan hij het beste zelf vertellen.

Op tien minuten lopen van de 1ste Pijnackerstraat vind je Zwaanshals. Het gebied rond deze straat is de laatste paar jaar flink opgeknapt en is er veel geïnvesteerd in de buurt. Zwaanshals, Noordplein, Zaagmolenkade en andere zijstraten staan nu bekend als het gebied Rondon ’t Zwaanshals. Dit gebied mag je zeker niet overslaan. Hier zie je nog het echte oude Rotterdam tussen de hippe nieuwe winkels.

Een van de deelnemers in dit gebied is Branco. Met twee restaurants (één zelfs een stukje verderop in de straat bij Hemelrijck) en een delicatessenwinkel een bekende naam in Rotterdam Noord. Naast heerlijk lunchen en dineren in de restaurants kan je in de winkel allerlei delicatessen kopen. Branco staat bij veel bezoekers van markten als Rotterdamse Oogst en Swan Markett bekend om hun absoluut heerlijke maaltijdbroden.

De delicatessenwinkel zit tegenover het Grand Cafe Branco. Ook kan je hier terecht voor een gezellige warme kop thee of koffie. En dat was dan ook precies hun bijdrage aan de goodiebag!

Een stukje verderop vinden we & designshop. Inmiddels één van mijn persoonlijke favoriete designshops en natuurlijk ook aanwezig op de Woonbeurs met hun eigen 3d-printer. Hun bijdrage sloot naadloos aan op hun demonstraties in Design city. 3D geprinte ringen en in sommige goodiebags zelfs een 3d geprinte armband (t.w.v. 35 euro!). Alles naar eigen ontwerp! Like ze op Facebook en houd de ontwikkelingen in de gaten.

Je moet goed opletten want je loopt er eigenlijk zo aan voorbij. Eén van de panden aan het Zwaanshals is omgebouwd tot doorgang naar het binnenterrein tussen Zwaanshals en de Zaagmolenkade. Op dit binnenterrein vind je Garage C (voorheen Rotabs). De naam is gekozen omdat dit refereert aan de brandweerkazerne die de locatie vroeger was.  Het terrein wordt tegenwoordig gebruikt voor evenementen zoals bijvoorbeeld Swan Markett.  Binnen vind je de studio’s, werkplaatsen en/of ateliers van diverse creatieve (crafty) professionals en ondernemers.

Garage-C is facilitator en de diverse shop/atelier eigenaren verkopen hun producten. De bijdrage aan de goodiebag is collectief en geeft 10% korting op een volgende aankoop in Garage-C (tegen inlevering van de kaart).

Er zitten veel leuke shops in dit gebied maar helaas lukte het niet iedereen op tijd een bijdrage klaar te hebben. Eén van de winkels aan de Zaagmolenkade lukte het gelukkig nog wel. Contemporary Showroom zit al enige tijd op deze locatie en hoopt binnenkort te kunnen uitbreiden. Eigenaar Jarno Kooijman studeerde interieurarchitectuur aan de WdKA en landschaparchitectuur. Zijn liefde voor design en designklassiekers uit de 20e eeuw groeide van hobby uit naar een onderneming. Contemporary Showroom biedt een geselecteerd aanbod van designklassiekers uit de 20e eeuw, waar nodig restaureert Jarno de stukken zelf zodat alles in een goede staat bijdraagt aan een bijzonder designstuk van hoge waarde. Jarno werkt ook als interieurarchitect en -adviseur.

De bijdrage van Contemporary Showroom is 10% korting tegen inlevering van de flyer. Toch een aanzienlijke bijdrage gezien zijn producten. Contemporary Showroom is ook te vinden op Facebook.

Dit zijn de bijdragen vanuit Rotterdam Noord. Zoek ze op, op Twitter en/of Facebook en laat weten wat je van hun bijdrage vindt. Of ga gewoon eens langs en vergeet niet te zeggen dat je naar aanleiding van de Rotterdam Promo Goodiebag bent gekomen. Laat zien dat hun bijdrage wordt gewaardeerd en ook resultaat heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *