Ze hebben hard gewerkt maar ze zijn klaar voor Dutch Design Week 2012. Elke van den Berg , een jonge Nederlandse ontwerper en afgestudeerd Design Academy, exposeert van 20 t/m 28 oktober met uitbreiding van bestaande collecties en nieuwe ontwerpen. Daarnaast showt ze het resultaat van de samenwerking met een andere jonge ontwerpster, Femke Roefs. Beiden hebben weer schitterend werk gemaakt die bezoekers van de Dutch Design Week zeer zeker weten te waarderen. Check hier de primeur van de nieuwe designs. Ik weet zeker dat  je dit volgende week ‘live’ wil zien.

 

broche keramiek Studio Elke van den Berg

   servies ‘ insect’ keramiek Studio Elke van den Berg 

lepel ‘insect’ keramiek Stduio Elke van den Berg 

nieuw ontwerp van Studio Elke van den Berg – servieskast – ook hier maakt ze de prachtige combinatie van zachte en felle kleuren
De kast loopt bovenaan iets naar buiten. Ik ben zeer benieuwd hoe de leggers op de dwarsrondingen liggen  

Nog een nieuw ontwerp van Studio Elke van den Berg- lamp met keramiek kelk en blaadjes

 

Uitbreiding van de collectie vazen ‘veldboeket’ 

Nieuw ontwerp en het resultaat van de samenwerking met Femke Roefs. Een keramiek klok met een geweldige combinatie van kleuren.
Zachte kleur varianten met bronskleurige wijzers en felgele en felroze secondewijzers.

Ik hou erg van keramiek. De mogelijkheden in vormen, kleuren en combinaties die dit materiaal biedt zijn heel breed. Vooral het combineren van keramiek met illustraties vind ik persoonlijk erg mooi. Ik was al fan van het werk van Elke maar de aanvulling van nieuwe ontwerpen maken mij nog enthousiaster.  Ook ben ik nu meer bekend met het werk van Femke waar ik de producten ook zeker van zal volgen. Dit staat bovenaan mijn programma  en ga ik zeer zeker volgende week ‘in real live’ bekijken.

Het werk van Elke is op drie locaties te zien:

Hal 2, Hallenweg 2 – hier staan kannen en kopjes

Galerie Nasty Alice, Sint Antoniusstraat 10 – hier staat de servieskast met de kleurenschaaltjes

TAC / Zona Ventosa, Vonderweg 1 – hier vind je nieuwe werk in de collectie ‘insect’

De producten van Elke zijn in het TAC onderdeel van ‘Colours & Collectables’ waar tien ontwerpers, allen met hun eigen discipline, op zoek gaan naar kleur, textuur en structuur. Door hun producten samen te voegen worden het objecten en vormen een verzameling. De andere ontwerpers zijn Salvatore Franzese, STRIKKS, Manon Juliette, Femke Roefs, Saskia Schreven, Marie Da Cruz, Bernadette van de Braak en Danielle Vroemen. Nog een ontwerper die hier exposeert is  Harm van den Nieuwenhof van Studio HARMVDN. Tijdens DDW is zijn nieuwe ontwerp tafel en ook bureaulamp te zien.

tafel Studio HARMVDN

Foto’s via Elke van den Berg, Femke Roefs en Harm van den Nieuwenhof 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *