BoerenInZicht is een boerderijwinkel in de Afrikaanderwijk in Rotterdam die allerlei voedingsproducten direct van het land van de boer naar de stad brengt.  Naar de wensen van deze startend ondernemer heb ik een concept gemaakt wat binnen het beperkte budget past. De eigenaar van de winkel wilde zelf het concept uitvoeren.

De ruimte is een lang en smal winkelpand gevestigd in vooroorlogse bouw. De eigenaar wilde graag gebruik maken van de lage kelder onder het pand door een constructie te bouwen waarbij kratten met groente de vloer in konden zakken. Zo maakt hij op een duurzame manier gebruik van een koele ruimte. Ook wilde hij een enigszins industriële uitstraling, hergebruik van materialen die hij al had (oa een lange tafel) en aan de muur foto’s van de boeren met daaronder hun producten. Eigenlijk producten gepresenteerd als kunst in een galerie.

Vanwege het beperkte budget heb ik gekozen om de kratten als uitgangspunt te nemen en dit aan te vullen met natuurlijke materialen als blank hout in combinatie met industrieel staal. De moodboards en de tekeningen kan de opdrachtgever gebruiken om het concept in de loop van de tijd verder uit te breiden. Daarnaast heb een aantal logo’s ontworpen waaruit de opdrachtgever er één heeft gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *